Talíř, který chutná jako sušenka

Na to, že si můžeme u stánku koupit zmrzlinu a pak si sníst i s nádobou, do které nám ji dají, už jsme si dávno zvykli. Není na tom přeci nic zvláštního. Ale sníst i talíř, na kterém máte klasický nedělní oběd, to je něco nového. Je to dobrý nápad, jak si nejen ušetřit práci s uklízením špinavého nádobí, ale také tento způsob servírování pokrmů potěší především ty, kteří chtějí udělat něco skutečného pro životní prostředí. Jedlé nádobí je totiž šetrné k přírodě a rozhodně ji nikterak nezatíží. Na jeho výrobu jsou používány čistě přírodní suroviny, díky kterým jsou jedlé talíře i ostatní produkty tohoto druhu naprosto zdravotně nezávadné.

171_stazeny-soubor

  • Co je to vlastně jedlé nádobí?

    • Dalo by se říct, že je jeho výroba založena na podobném principu jako právě zmiňované kornouty na zmrzlinu.
    • Jsou to prostě sušenky, které jsou různě tvarované.

Proto je možné využít mělké i hluboké jedlé talíře, jedlé kelímky a další potřeby nutné ke stolování.

Jedlé nádobí je vhodné pro teplou i studenou kuchyni

Technologie, kterými se jedlé nádobí vyrábí, jsou ale daleko propracovanější, nežli je tomu u kornoutů na zmrzlinu. Musejí totiž udržet nejen studené, ale i teplé nápoje i pokrmy. Také je můžete bez obav vložit do mikrovlnné trouby a připravit si v nich pokrm i v troubě horkovzdušné.

135-1_ggj

  • Jak je vidět, má jedlé nádobí před sebou opravdu velkou budoucnost.
  • Možná, že se dočkáme také dalších druhů kuchyňského nádobí, které nám nejen usnadní práci, ale také uspoří čas.

Byla by to přeci hezká představa upéct si maso nebo zeleninu a poté sníst i pekáč. Odpadlo by zdlouhavé a nepříjemné drhnutí nádob s připečenými zbytky. Zatím můžete využít kromě jedlých kelímků a talířů také jedlé příbory. Jsou vhodné i na konzumaci teplých jídel a rozhodně se vám během oběda nerozpadnou.

  • Je to skvělý nápad, který rozhodně stojí za vyzkoušení.