Rybolov nebo rybaření

Existuje rybolov a rybaření. Rybaření je koníček, kdy se chytají ryby na udici.

Jste-li vášnivý rybář, tak máte určitě svůj oblíbený druh rybaření. Může to být rybaření v řece v tekoucí vodě, nebo někde u rybníka, či přehrady a chytání ve stojaté vodě. Někdo si občas dopřeje i rybaření v moři, ale to už nemáme spojeno s klasickou představou o rybáři.

Když se řekne rybář, tak si většinou vybavíme muže, který sedí na břehu rybníka, v rukou svírá rybářský prut a čeká, až ryba zabere. Můžeme směle říct, že těchto rybářů je asi nejvíce. Stačí se projít kolem jakékoliv vodní nádrže a vždy nějakého rybáře objevíte, pokud není zrovna období, kdy je rybaření zakázáno.

rybář

Každý rybář má většinou svou oblíbenou rybu, na kterou se zaměřuje. Je to také proto, že na každou rybu je třeba zvolit jinou taktiku čili jinou návnadu, ale také třeba jiný druh rybářského prutu, a tak se rybářům nevyplatí investovat do rybářského náčiní, které by bylo na všechny ryby, které v rybníku žijí.

Patříte k rybářům, kterým nejvíce zabírají kapři? Máte poblíž vašeho domova rybník, který se kapry jen hemží? A už máte nejlepší pruty na kapry https://www.mlsport.cz/kaprove/? Pokud ne, měli byste zbystřit a kouknout se na nabídku skutečně skvělých kaprových prutů.

kapr

Kapr, to je taková klasika, jak pro rybáře, tak pro hospodyňky. Tak jako každý rybář určitě někdy v životě chytil kapra, protože je to jedna z nejběžnějších ryb v našich vodách, tak i každá hospodyňka ví, jak kapra připravit na stůl. Nejen ten štědrovečerní.Každý rybář, který s rybařením začíná, si musí pořídit základní vybavení. Kaprový prut do základního vybavení určitě patří, protože jedna z prvních ryb, které v českém rybníku ulovíte, bude určitě kapr. Nechoďte k rybníku či k přehradě ryby jen krmit, pořiďte si kvalitní kaprové pruty a vytahujte jednu rybu za druhou.